op de Tap en nieuwtjes

Wilderen Goud

Een perfect alternatief voor het dorstlessende pilsje of een licht abdijbiertje. Levendige jongen; niet complex, beetje zoetig, beetje koppig ofwel gewoon lekker.

KIJK HIER VOOR HET HELE ASSORTIMENT BIEREN7,6

Grimbergen Tripel

Grimbergen Tripel is een amberblond adbijbier met een bitterzoete, pittige, uiterst volronde smaak en een warme afdronk. De typisch pittige Tripel-smaak ontstaat door de blonde kandijsuiker en de mengeling van zachte en bittere hopsoorten.

 

texels skuumkoppe: karaktervol donker tarwebier

Karaktervol donker tarwebier. Texels Skuumkoppe is de trots van Texels; tarwebier waaraan diverse moutsoorten en de karakteristieke bovengisting een volle smaak geven. (Alcohol 6,0%)

De trots van Texels, tarwebier waaraan diverse hopsoorten en de karakteristieke bovengisting een vollere smaak geven dan aan ander tarwebier. ‘Skuumkoppe’ noemen de strandjutters op Texel de witte  koppen op de golven van de ruige zee rond dit bijzondere eiland. Skuumkoppe is dan ook een bier voor elk seizoen. Nagisting op fles en ongefilterd, met een beetje gist om het extra gul te laten smaken. Hier hoeft geen schijfje citroen bij. Puur, robuust, recht door zee: bier als Texel zelf.

Een traditioneel ondergistende bock, dat is D’n Ossebock (7% alcohol). Dankzij de gekaramelliseerde en gebrande moutensoorten krijgt D’n Ossebock zijn dieprode kleur en rijke smaak. Tevens is D’n Ossebock licht gehopt waardoor hij een pure zacht-bittere smaak heeft.

Dit prachtige bockbier werd voor het eerste gebrouwen in 2012 en was daarbij het eerste seizoenbier van de Muifelbrouwerij. Inmiddels is dat assortiment uitgegroeid naar vijf verschillende seizoensbieren.

Met tonen van karamel, donker brood, toffee en geroosterde noten is D’n Ossebock een prachtig bockbier dat zeer makkelijk drinkbaar is.

De grote trots van Muifelbrouwerij voor de herfst is natuurlijk D’n Ossebock. In 2016, 2018 en 2019 (2017 was er geen wedstrijd) is D’n Ossebock uitgeroepen tot het Beste Bockbier van Nederland. Deze prijs werd uitgereikt op het grootste en oudste bierfestival van Nederland, namelijk het PINT Bockbierfestival in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

D’n Ossebock, zoetig, subtiel en bitter, pit en kracht! Dat is de Muifelbock!

 

  • Alcohol 7% Vol.

Luie Lozzie, Hobbybrouwerij Machutus

Een drie-granen tripel die vergist is met een Belgische Witbiergist. Een zoetig bier met een iets hogere hopbitterheid dan de gemiddelde tripel en een vleugje koriander. Streekbier uit Escharen, gebrouwen bij St. Servattemus

7,5% alcohol

Gebrouwen door Jan van de Hoogen uit Esteren (alleen hier verkrijgbaar)

 

 

 

 

 

Met een Heineken Extra Cold weet je dat je bier ijskoud is

Beste pils van Nederland: Brand Pilsener 7,1

 

Paulaner hefe-weissbier is een kwalitatieve, sprankelend milde en licht fruitige dorstlesser. 5,5%

Brugse Zot Blond is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig en kruidig aroma.

Het bier wordt gebrouwen met vier verschillende moutsoorten en twee aromatische

hopvariëteiten die het bier een unieke smaak geven.7,4

Leute Bokbier

werd vooreerst gebrouwen in 1927. Het heette toen Leutebock en was een pils (lage gisting), eigenlijk een heel ander bier dan het huidige. Na een aantal jaren werd de productie ervan stopgezet. In 1997, 70 jaar later, werd Leute Bokbier geherlanceerd als een totaal ander bier

Op het etiket staat een bok op een bierton waarop “anno 1927” staat, verwijzend naar de oorspronkelijke lancering. Voor de bok hangt een hoprank. De bok en de hoprank verwijzen naar de vroegere boerderij die verbonden was aan de brouwerij.
Het bier wordt gedronken uit een speciaal tuimelglas op een houten voet.

De naam “bokbier” verwijst niet naar bokbier, maar letterlijk naar de bok. “Leute” is dialect voor plezier.
Het bier wordt ook kortweg Leutebok genoemd.

 

Paix Dieu is een abdijbier dat wordt gebrouwen door Brasserie Caulier op de Frans-Belgische grens. Vroeger werd het gebrouwen in het klooster van Paix Dieu, maar tegenwoordig brouwt Caulier dit pareltje. Sterk, krachtig en hartverwarmend. Als je je ogen sluit tijdens het nemen van een slok ervaar je de monastieke sfeer. 10% tripel

Lunch tip

       

Kip Salsa broodje                  uitsmijter                  Kroketten met brood        Geitenkaas salade