Bestel je eigen Dry Aged Beef

Bestel je eigen Dry Aged Beef

MINIMAAL 31 DAGEN LANG DROOG GERIJPT

Dry Aged beef

Vijf voordelen om voor dry Aged beef te kiezen:

#1 Intense smaak door droogrijping
#2 Onderscheidend vermogen
#3 Exclusiviteit voor de fijnproever
#4 Vlees met een verhaal
#5 Beleving met rijpingskast

Wat gaat er deze maand november de kast in:

Binnenkort in onze rijping kast

WAT IS SASHI BEEF?

(per 100 gr.)  € 11,50

Sashi beef is een product voor de echte vleesliefhebber. Sashi vlees is niet bekend door de herkomst, het rastype of de prijs, maar door de specifieke en unieke smaak van het vlees.

Zo worden de runderen speciaal geselecteerd, omdat slechts een beperkt aantal het vetgehalte heeft die goed genoeg is voor het Sashi verwerkingsproces. De kwaliteit van Sashi spreekt voor zich en al helemaal als je weet dat Sashi beef 3x de World Steak Challenge heeft gewonnen.

Sashi is een succes vanwege het gevoel van genot dat je krijgt vanaf de eerste hap. https://youtu.be/2glacunoi1I?si=ejemmxB7s_aE6WKb

 

GEWELDIGE DINGEN KOSTEN TIJD!

ONS VLEES IS EEN SLOW FOOD PRODUCT, HET HEEFT TIJD NODIG OM TE DROGEN EN TE GRILLEN (+- 45 MIN),

Op vrijdag en zaterdag wordt er genoten! Daarom serveren wij enkel een combinatie van starters en hoofdgerechten.Dit geeft ons ook de kans om het vlees op temperatuur te laten komen alvorens het te grillen, wat zeker de smaak en kwaliteit ten goede komt.

DUS NEEM DE TIJD OM HET OP TE ETEN…

Bel en reserveer direct bij onze chef.  06 52665072

 

Côte à l’os Limousin Frankrijk

(per 100 gr.)  € 13,50  

Limousin is een oeroud ras dat stamt uit het westelijk deel van het Franse Massif Central: de streek rond de stad Limoges. Aan die streek dankt het ras ook zijn naam.

Limousin rundvlees staat voor een superieure kwaliteit van fijn vezelig en overwegend mager vlees met veel smaak en een fijne dooradering van natuurlijk, gelijkmatig verdeeld vet. Die karakteristieken zorgen voor een mals en sappig stukje vlees.

Rubia Gallega cote de Boeuf Spanje

(per 100 gr.)€ 14,50

Het unieke Galicisch rundvlees uit Spanje wint snel terrein in Nederland. Deze productlijn heeft zijn populariteit te danken aan zijn kenmerkende kruidige en licht zilte smaak. Die smaak kan zich optimaal ontwikkelen in het lange en goede leven dat de dieren leiden in de Spaanse regio Galicië. Niet voor niets vindt het Galicisch rundvlees gretig aftrek bij veel Spaanse sterrenchefs. https://youtu.be/REm_j-C_TC0?si=B5KpswbLog08c38F

Dry-aged Tomahawk (Drumlin Gold) Irish Gold Beef

Irish Prime Tomahawk steak

Tomahawk (oftewel: ribeye met lang been). Deze Irish Tomahawk steak wordt gesneden van premium Ierse runderen en het vlees staat bekend om haar ongekende malsheid. Dit is te verklaren door de mooie marmering. Intramusculair vet noemen we dat. De vetadertjes smelten tijdens het bereiden wat de malsheid super bevordert. Een populair product onder de BBQ’ers. De naam dankt het vlees overigens aan de indianen. Een ‘tomahawk’ is een strijdbijl zoals die werd gebruikt door de indianen.

(per 100 gr.) € 12,50 Vanaf ± 750 gram 2 pers.

(start datum:29-09-2023 )  Gereed vanaf 15-11 -2023).

Bij ABP produceren we premium, bekroond grasgevoerd Iers rundvlees.

Ons rundvlees is afkomstig van runderen die grazen op ‘s werelds optimale breedtegraad voor natuurlijke weideproductie: 53 graden noord. Het terrein, het landschap en het klimaat van deze precieze geografie zorgen voor een verlengd graasseizoen, waardoor onze dieren het grootste deel van het jaar buiten kunnen leven en zich op gras kunnen voeden. Dit resulteert in uitstekend rundvlees, dat superieure smaak en voeding biedt tijdens het eten.

Maar de kwaliteit is niet alleen te laag op de breedtegraad van de begrazing – maar ook tot onze opfok en verwerking. We hebben langdurige partnerschappen met familieboerderijen en hebben overleg gepleegd met de gerenommeerde dierenwelzijnsexpert, Temple Grandin, bij het ontwerp van onze faciliteiten en procedures, die ervoor zorgen dat ons vee ontspannen en kalm is voorafgaand aan het slachten. Naast de hoge kwaliteit van vee en dierenwelzijn, profiteert ons rundvlees ook van ons bekroonde, gepatenteerde Ultra-Tender®-proces. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit unieke ophang- en koelproces de malsheid, consistentie en eetkwaliteit van rundvlees verhoogt.

Rib raost Simmentaler rundvlees Oosterijk

(start datum: 29-09-2023 # Gereed vanaf   15-11-2023)

(per 100 gr.)  € 12,50 2 pers.

De Simmentaler runderen worden hoofdzakelijk gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpen.
De runderen kenmerken zich door hun roodgele vacht en witte kop. De Simmentalers zijn minimaal drie jaar oud en hebben tweemaal gekalfd. Door deze combinatie ontstaat karaktervol vlees dat zich kenmerkt door de dieprode kleur, de fijne vetmarmering en de zeer sappige structuur.

SIMMENTALER rib roast

Het Simmentaler rund is wat ons betreft de vleesgeworden Milka koe. Alleen zijn de vlekken niet paars, maar (licht)bruin tot roodbont, maar wél met de bekende witte kop. Het ras Simmentaler gaat way back. Het is al in de Middeleeuwen ontstaan uit een kruising tussen een Duits- en een Zwitsers vleesras. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. Simmentaler is trouwens geen universele naam voor dit ras. In Duitsland gaan de koeien door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit dier onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Simmentaler runderen heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees onmiskenbaar ten goede! Deze Simmentaler  is dan ook absoluut een smaakbom!

 

 

 

 

Reserveer Dry aged beef    “hier”

Geef door wat je wil hebben:

Datum wanneer je wil komen eten.